Nasjonalt blikk på Osloregionen

Hvor god er din kommune sammenlignet med med andre kommuner?

På NHOs nettsider kan du gå inn å se din kommunes plassering i NHOs kommune NM 2013 og 2014. 

Skjermbilde 2015-01-05 kl. 09.53.00

Om Oslo-identiteten

Sigrid Hvidsten skriver 28 oktober i Dagbladet om «Vakre, Vakre Oslo» og identiteten knyttet til byen. «Denne er til alle som hevder det ikke finnes en egen Oslo-følelse», skriver hun. Les om hennes blikk på osloidentiteten her.

DB til OBR

 Om Monocle Oslo City Survey

E24 skriver tirsdag 14. oktober om Monocles City Survey av Oslo, bestilt av Oslo Business Region.«Oslo er en ledende region for internasjonale forretninger og entreprenørskap, konkluderer magasinet Monocle i en rykende fersk «Oslo-spesial», der Norges hovedstad settes under lupen.» Resten av artikkelen kan du lese her.

Screen Shot 2014-10-14 at 2.21.40 PM

 Aftenposten søndag 12. oktober tar for seg regionutviklingen for stor-Oslo:

«Mange tettsteder i Akershus kan knapt bli til å kjenne igjen, om et ferskt forslag fra toppolitikere i Oslo og Akershus blir tatt til følge. Som lille Ås. Så godt som all tilflytting og næringsutvikling i Oslo og kommunene rundt skal legges til tettstedene. Små tettsteder skal bli «lokale byer», større steder skal bli regionbyer.» Hele artikkelen kan leses her.

Stor-Oslo

 #DiggerOslo: VisitOslos involveringsprosjekt

Første halvår 2014 inviterte VisitOslo alle Oslos innbyggere til å delta i prosessen om å utvikle ny profil ved hjelp av emneknaggen #diggeroslo i sosiale medier. Innspillene fra publikum gir et viktig perspektiv på hvilket forhold de selv har til Oslo.

«Veien mot ny logo har vært noe utenom det vanlige: Vi inviterte alle Oslo-folk og byens reiselivsnæring til å bidra i denne prosessen, først gjennom å inspirere designerne med #diggeroslo, og så ved at å stemme fram det beste av to konsepter.»

Mer om prosjektet kan du finne her