#ProjectOsloRegion – studentkonkurransen

Som en delt av involveringprosessen arrangerte vi en studentkonkurranse hvor alle studenter i Osloregionen ble invitert til å bidra.

Oppgaven var som følger: Tegn et bilde, eller en visjon, av hvordan Oslo-regionen fremstår i 2030, og beskriv en strategi for hvordan regionen kan ta denne posisjonen. Se gjerne prosjektet i et holistisk perspektiv som inkluderer flere fagretninger og sektorinteresser. Bruk gjerne visuelle og multimediale virkemidler for å få frem hovedpoengene i besvarelsen.

Premien: Vinneren av konkurransen får mulighet til å hospitere som praktikant hos Oslo Business Region, og får muligheten til å følge profileringsprosessen videre. I tillegg vil vinneren få muligheten til å være med Oslo kommune på SXS- konferansen i Austin, Texas, i mars 2015.

Juryen bestod av: Simen Staalnacke – Moods of Norway, Anita Krohn Traaseth – Direktør Innovation Norway, Olav H. Selvaag – Direktør Selvaag Gruppen, Anne Siri Koksrud Bekkelund – Næringsbyråd, Hadia Tajik – Leder av stortingets justiskomité, Martin Boisen – Phønix the international place branding panel.

Vinneren ble annonsert 4. november under et seminar i Rådhuset.

Det var to bidrag med i finalen. Vinnerbidraget var «OpenCapital:Oslo», og ble presentert av Michael Eriksson (UiO), Thomas Borge (UiO) og Jostein Granås (BI). Det andre finalist bidraget var «Competent Co-Creativity» og ble presentert av Ida Skjefstad (Emergence School of Leadership) og Philip Dixon Sandberg (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet).

«Competent Co-Creativity» fikk svært mye skryt av juryen. Begge bidragene ble sett på som sterke kandidater, og vil brukes som innspill til prosessen med det videre strategiarbeidet.

Juryens hadde følgende uttalelse om vinnerbidraget: Medvirkning, medeierskap og medborgerskap framstår som sentrale verdier for vinneren. Et konsept basert på åpenhet, demokrati, teknologi og bærekraft er kombinasjoner som Norge bør assosieres enda sterkere med. Gjort riktig vil dette åpne for mange tverrfaglige ideer. At Oslo inviterer smarte hoder fra hele verden til å bruke all informasjon tilgjengelig, gjør at vi kan være helt i front på nye måter å gjennomføre prosjekter for byen vår. Slik som verden er i dag, så trenger man ikke en fysisk hub for å samle ressurser, men det som er viktig er å gi tilgang på informasjon, slik at de beste ideene kommer frem. Dette vil stimulere til en enorm kreativitet av alle problemstillinger og løsninger rundt Region Oslo.

Se hele presentasjonen av begge bidragene:

«OpenCapital:Oslo» – «Competent Co-Creativity»

OSLO 20141104Oslo regionen - KonferanseFoto: nyebilder.no

Deler av juryen sammen med vinnerne av konkurransen